Uitgelicht

wadpost-engelsmanplaat-bouwbedrijfjellebruinsma-harlingen116nieuwbouw wadpost engelsmanplaat 2016

In samenwerking met Oosterhof Holman​ is er een nieuwe wadpost gerealiseerd in opdracht van Staatsbosbeheer​. De nieuwe post is prefab klaargemaakt op de kade in Harlingen, welke daarna in zijn geheel kon worden geplaatst op de onder constructie van Oosterhof Holman.
De wadpost is goed geïsoleerd en voorzien van duurzame materialen, de gevels, balustrades en kozijnen zijn gemaakt van Accoya. Op de wadpost zijn zonnepanelen aangebracht met een accu-systeem en ook het regenwater wordt opgevangen voor hergebruik.
                                                          Architect: Niko Hoebe www.notonly.nl

verbouw PWA school harlingen bouwbedrijf jelle bruinsma5

Verbouw prins willem alexander school tot zorgappartementen te harlingen

Wij zijn begin 2015 gestart met hetverbouwen van de voormalige PWA school te Harlingen. Het pand wordt volledig gerenoveerd en omgebouwd tot 12 zorgappartementen. 9 appartementen worden voorzien van een nieuw houtskelet bovenbouw, op de verdieping wordt de badkamer en enkele slaapkamers gerealiseerd. De appartementen zonder bovenbouw zijn groot genoeg en hebben beneden een badkamer en slaapkamer.

DSC04165document

Renovatie Cocosfabriek TE HARLINGEN IN 2014

In Harlingen stond al jaren de voormalige Cocosfabriek leeg. Het gebouw is ooit gebouwd in 1941 door de Duitsers in de tweede wereldoorlog en fungeerde als munitieopslag en reparatie van de wapens. Daarna heeft het diverse doelen gehad, als laatste werden er kokosmatten gemaakt, vandaar de naam Cocosfabriek. Nu is het verbouwd tot 14 zorg appartementen en wordt het gehuurd door de JP van den Bent stichting

. Het pand is in 2012 helemaal wind en waterdicht gemaakt en al het verrotte hout is vervangen. Daarna is binnen alles eruit gesloopt en zijn er appartementen ingebouwd. De oude houten spanten zijn zoveel mogelijk behouden gebleven, ook de kozijnen zijn precies zo gemaakt als hoe het was. De houten persiennes voor de ramen zijn, net als alle kozijnen, in onze werkplaats zelf gemaakt.

Koehool 7 3bewerktNieuwbouw 'Fiskershuskes' te Koehool in 2013

Achter de zeedijk bij het Friese plaatsje Koehool heeft bouwbedrijf Jelle Bruinsma drie vakantiehuizen gebouwd. De bouw van deze vakantiehuizen is geïnspireerd door de historie van de "Fiskershuskes" oftewel vissershuisje. Bouwbedrijf Jelle Bruinsma heeft deze huisjes helemaal nieuw gebouwd. Het ontwerp is bedacht door architectenbureau Penta architecten in Harlingen. Twee van de drie huisjes zijn bekleed met zwart hout, één huis is gemaakt met Friese geeltjes. Bovenop de schoorsteen staat een windwijzer in de vorm van een haring. Alle drie huizen hebben een veranda, vroeger hadden de vissers hier hun boot onder liggen, nu kunnen de toeristen er op het terras zitten en genieten van het prachtige uitzicht achter de zeedijk.

 Voor meer informatie kijk op de website: www.vakantiehuizenkoehool.nl
In het kader van een onderzoek over de Hollandse Kust is er een filmpje gemaakt over Koehool, deze is te vinden op de website: www.mooikust.nl of klik hier